ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ώθηση στην οικονομία, φέρνοντας την Ελληνική εφευρετικότητα στην Επιφάνεια

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η αξία της κατοχύρωσης

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) Mind the Minds, είναι μια ομάδα 6 ατόμων από όλη την Ελλάδα με έδρα τους Δελφούς, που στοχεύει στην ανάδειξη σύγχρονων Ελλήνων εφευρετών και ευρεσιτεχνών.

Δημιουργούμε μια ενεργή κοινότητα εφευρετών και προσφέρουμε στον σύγχρονο Έλληνα εφευρέτη διασυνδεσιμότητα, καθοδήγηση ως προς την κατοχύρωση, αναγνωρισιμότητα και διευκόλυνση στην πρόσβαση στην αγορά.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η δράση μας έως και σήμερα:

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΑΣ

Διοργάνωση 2ης μεγάλης ημερίδας στις 11 Μαρτίου 2023

Διοργάνωση σειράς μηνιαίων διαδικτυακών συναντήσεων και webinars

Υλοποίηση συνδρομητικών πακέτων

Αξιοποίηση των εργαλείων Ευρωπαϊκής στήριξης και χρηματοδότησης για τις δράσεις της ομάδας

Μελέτη Δημιουργίας Τράπεζας Εφευρετών (με αρωγή αρμόδιων συμβούλων για τεχνική υλοποίηση και νομικό υπόβαθρο)

Αναζήτηση, προσδιορισμός και διασύνδεση Εφευρετών σε Ελλάδα και διεθνώς

Δικτύωση με παρόμοιες ομάδες και σχετικούς φορείς υποστήριξης καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

(HIGGS, ΕΛΙΔΕΚ, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, σύμφωνο συνεργασίας με Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), συνομιλίες με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), του Κοινοτικού Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) και του Παγκοσμίου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO))

Συνεχής επιμόρφωση των μελών της ομάδας σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και διανοητικής ιδιοκτησίας

Προσέλκυση χορηγών

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

Πρωτοβουλία & παρέμβαση

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες εφευρέτες που οραματίζονται την αξιοποίηση της εφεύρεσής τους, στους ευρεσιτέχνες που έχουν εμπειρία να μεταδώσουν και γνώσεις να μοιραστούν ώστε να βοηθήσουν να γίνει το όραμα πραγματικότητα, και σε όσους επαγγελματίες, μέσα από το οικοσύστημα της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν στη δημιουργική αυτή διαδικασία.

Απευθυνόμαστε επίσης σε όλους τους φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους, ιδιαίτερα στους φορείς που ασχολούνται με τη βιομηχανική ιδιοκτησία και την εκπαίδευση, που αντιλαμβάνονται τη σημασία της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και μπορούν να υποστηρίξουν με οποιοδήποτε τρόπο την προσπάθεια αυτή.

Τέλος απευθυνόμαστε σε εκείνα τα μέλη της κοινωνίας που πιστεύουν ότι η πρωτοβουλία και η παρέμβαση είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτες δυνατότητες των σκεπτομένων πολιτών, αλλά και υποχρέωση κάθε πολίτη που νοιάζεται και ενδιαφέρεται για την εξέλιξη της κοινωνίας προς το καλύτερο, ελπίζοντας να δώσουμε ένα παράδειγμα προς μίμηση.

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ

Αλληλουποστήριξη & κοινότητα

Δραστηριοποιούμαστε κυρίως με τη διοργάνωση συναντήσεων ανάμεσα σε αυτούς που σκέφτονται να κάνουν το πρώτο βήμα και σε αυτούς που ήδη βρίσκονται στο δρόμο, ενδεχομένως κοντά στον προορισμό. Στοχεύουμε στην αλληλοϋποστήριξη και τη δημιουργία κοινότητας. Πιστεύοντας στη συλλογική προσπάθεια, θέτουμε τις ικανότητες και δεξιότητες του ατόμου στην υπηρεσία του συνόλου.

Δημιουργούμε συνεργατικά δίκτυα με συνεκτικό ιστό την κοινή στοχοθεσία και τη χαρά της δημιουργίας.

Κυρίως, δεν επαναπαυόμαστε στις πρόσκαιρες επιτυχίες, αλλά ολοκληρώνοντας τη μία ενέργεια ήδη σχεδιάζουμε την επόμενη, σε μία αλληλουχία με κατεύθυνση, σκοπό και νόημα.

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ

Γίνε ενεργό μέλος της κοινότητας της Mind The Minds!

Παροχές συνδρομητικού πακέτου

Το συνδρομητικό πακέτο στοιχίζει 50€/έτος

Με τη συμπλήρωση της παραπάνω φόρμας, θα μεταφερθείτε σε μία σελίδα με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να εγγραφείτε.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη,
Η ομάδα της Mind the Minds