EVENTS

Έλληνες εφευρέτες μέσα στο Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

Το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, η ομάδα πρωτοβουλίας Mind the Minds διοργανώνει τη 2η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα ” Έλληνες εφευρέτες μέσα στο Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας”. Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι ο Αργύρης Σπυρίδης, CEO της Anthology Ventures (https://anthologyventures.com), ενώ σε εκτενή περιγραφή του οικοσυστήματος καινοτομίας θα προχωρήσει ο Γιάννης Σκουληκάρης, ιδρυτικό μέλος της Mind the Minds και ιδρυτής και διευθυντής της PatentΜind (https://patentmindnetherlands.comhttps://patentmind.eu).

Μετά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας της Mind the Minds, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου, η 2η διαδικτυακή συνάντηση θα ασχοληθεί με το πώς εντάσσονται οι Έλληνες εφευρέτες μέσα στο Ελληνικό οικοσύστημα της καινοτομίας. Συγκεκριμένα οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τους συντελεστές του οικοσυστήματος, ποιος είναι ο ρόλος τους, ποια η θέση των Ελλήνων εφευρετών μέσα σε αυτό, πως ταιριάζει η Mind the Minds μέσα στο περιβάλλον αυτό, τι καινούργιο φέρνει στο οικοσύστημα, τι κενό συμπληρώνει, γιατί να υπάρχει.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την καινοτομία και το οικοσύστημά της στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα σε όσους έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία, εφευρέτες ή επιχειρηματίες, ανεξάρτητα από το αν η ιδέα τους προστατεύεται με κάποιον τρόπο ως διανοητική ιδιοκτησία. Στόχος της Mind the Minds είναι να δημιουργήσει μία κοινότητα δημιουργικών ανθρώπων, που θα αλληλεπιδρούν αξιοποιώντας την εμπειρία τους στο δρόμο της ιδέας τους προς τη αγορά.

Γιάννης Σκουλικάρης

CEO PatentMind & PatentMind Netherlands

Η PatentMind είναι ένας όμιλος εταιρειών που δραστηριοποιείται διεθνώς ως συνεργατικό δίκτυο συμβούλων στη διανοητική ιδιοκτησία (intellectual property) με έδρες στη Χάγη και στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Σκουληκάρης, γνώστης του οικοσυστήματος και ειδικός στη κατοχύρωση των εφευρέσεων λόγω της μακροχρόνιας θητείας του στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, θα εξηγήσει τα βασικά για το οικοσύστημα της καινοτομίας στην Ελλάδα και τί νέο φέρνει η MindtheMinds

Η Anthology Ventures είναι ένα studio επιχειρηματικών αγγέλων με μακρόχρονη παρουσία και έντονη δραστηριότητα στο οικοσύστημα. Σε διάλογο με τον Αργύρη Σπυρίδη θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχονται από το Ελληνικό χρηματοδοτικό σύστημα καθώς και τα πρώτα βήματα μιας δημιουργικής ιδέας και των ανθρώπων που την πλαισιώνουν καθώς η προσπάθεια θα ωριμάζει στο δρόμο προς την αγορά.

Event Video

Ομιλητές

Αργύριος Σπυρίδης

CEO AnthologyVentures

Ο Αργύρης Σπυρίδης είναι ο CEO της Anthology Ventures, ένα studio Επιχειρηματικών Αγγέλων και Startups στη Σόφια, όπου τα δύο αυτά μέρη συνεργάζονται μέσα από μια παράλληλη θερμοκοίτιση στο κτήσιμο επιχειρηματικής αξίας. Ο Αργύρης είναι επίσης συνιδρυτής και managing partner της Anthology Management που εστιάζει στην ανάπτυξη τοπικών και περιφερειακών οικοσυστημάτων καινοτομίας. Το 2010 ο ίδρυσε το Innovation Farm μια πρωτοβουλία που που συνέβαλε στα πρώτα βήματα της ανάπτυξης του οικοσυστήματος των startups στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας ενώ παραλληλα συμμετείχε ως μέντορας σε startup accelerators και bootcamps στην ΕΕ ή και εκπαιδεύοντας άλλους μέντορες. Τόσο ή ευρύτερη όσο και η ειδικότερη υποστήριξη της καινοτομίας, είναι ένα σημαντικό στοιχείο του Αργύρη Σπυρίδη που επίσης λειτουργεί ώς expert monitor του προγράμματος Innovation Radar της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμβουλευτική σε ένα μεγάλο εύρος τομέων μέσω της Alpha Consulting Europe που ίδρυσε το 1997 αποτέλεσε το έναυσμα αλλά και την αρχική πηγή εμπειριών του, όπου εφάρμοσε σύγχρονες μεθόδους υποστήριξης μέσω συνδυασμού outsourcing και coaching προσαρμόζοντάς την επιστημονική συμβουλευτική προσέγγιση στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής. O Αργύρης έχει επίσης διδάξει από το 1997 έως το 2013 στο American College of Thessaloniki ενώ σημερα μεταξύ αλλων υποστηρίζει με εκπαιδευτικές μεθόδους, οργάνωση προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης, εκπαίδευση μεντόρων και επιχειρηματικών αγγέλων σε σχετικές με το οικοσύστημα οντότητες στην Ευρώπη

Γιάννης Σκουλικάρης

CEO PatentMind & PatentMind Netherlands

Ο Γιάννης Σκουληκάρης είναι ιδρυτής και διευθυντής της εταιρείας PatentMind Netherlands BV (https://patentmindnetherlands.com), με αντικείμενο τη συμβουλευτική και εκπαιδευτική δραστηριότητα στη διανοητική ιδιοκτησία. Έχει εργαστεί επί τριακονταετία στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ), πρώτα ως εξεταστής και στη συνέχεια ως διευθυντής στον τομέα κατοχύρωσης εφευρέσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Γίνε ενεργό μέλος της κοινότητας της Mind The Minds!

Παροχές συνδρομητικού πακέτου

Το συνδρομητικό πακέτο στοιχίζει 50€/έτος

Με τη συμπλήρωση της παραπάνω φόρμας, θα μεταφερθείτε σε μία σελίδα με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να εγγραφείτε.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη,
Η ομάδα της Mind the Minds